Noorwegen per Openbaar Vervoer

Het beste van Noorwegen beleven per openbaar vervoer? Dat is zeker mogelijk! Noorwegen heeft hele goede en comfortabele verbindingen en leent zich uitstekend voor het reizen per openbaar vervoer. Een groot voordeel is dat je zelf niet hoeft te rijden en dit betekent dat je lekker kan gaan zitten en genieten van het uitzicht onderweg. Ook de locals gebruiken deze manier van reizen en delen graag tips met je. Maar het allerbelangrijkste is dat je door deze manier van reizen ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu en minder uitstoot. Een betere wereld begint immers bij jezelf!

Trein

Van Kristiansand in het zuiden tot aan Bodø in het noorden kun je op meer dan 3000 km spoor de meeste plaatsen in Noorwegen per trein bereiken. Vele trajecten nemen je mee door schitterende natuurgebieden waar je niet eens met je eigen auto kan komen. Bij je stoel kun jij je mobiel of laptop opladen, en er is ook gratis WiFi aan boord. Op de Bergensbaan (tussen Oslo en Bergen) heb je een restauratiewagon waar je een snack of een maaltijd kunt halen. Reis je met kinderen boek je natuurlijk plaats in de speciaal ingerichte familiewagon met speelhoekje zodat de kinderen onbezorgd kunnen spelen. Op de meeste andere langere afstand trajecten vind je een automaat met snack en drinken.

Bus

De lange afstandsbussen zijn in Noorwegen erg goed en comfortabel. Net als in de trein heb je ook in de bus WiFi en de mogelijkheid om je apparatuur op te laden. Onderweg geniet je van de prachtige landschappen die voorbij suizen en dommel je weg met de zon in je gezicht. Waar de trein je niet naartoe breng, lukt het met de bus wel.

Boot

Noorwegen heeft een lange kustlijn met veel eilandjes en fjorden en dat maakt het heel makkelijk (en leuk!) om de boot als openbaar vervoer te gebruiken. Rondom Oslo pak je de boot/ferry naar de eilandjes in de Oslofjord voor een dagje uit. Vanuit talloze havens aan de west- en noordkust varen snelboten of ferry’s die je naar de overkant brengen of meenemen op een mooie fjordencruise. Wil jij je zeebenen ontwikkelen stellen wij voor om de cruise van Bergen helemaal naar Kirkenes in het noorden te boeken. Deze prachtige route duurt 7 dagen en is zeker een aanrader als je van kust, cultuur en rust houdt. Uiteraard is het ook mogelijk om kortere trajecten te varen.