10 dagen Noorwegen per openbaar vervoer

Met Feel Nordix reis je op comfortabele wijze door het zuidelijk gedeelte van Noorwegen per openbaar vervoer. Op een duurzame manier verken je het land per trein, bus of boot, e laat je je verrassen door adembenemende landschappen en de vele hoogtepunten zoals de Preikestolen, de Hanzestad Bergen en de bruisende hoofdstad Oslo. Jij hoeft alleen je bagage in te pakken en Feel Nordix regelt de rest voor je!

Dag-tot-dag-programma (klik op het pijltje voor het hele programma)

Dag 1 heenreis

Je reist vandaag naar Kristiansand per vliegtuig of per trein. KLM biedt dagelijkse rechtstreeks tussen Amsterdam en Kristiansand terwijl er ook treinen zijn die Nederland via Duitsland met noordelijk Denemarken verbinden. De reistijd varieert, maar reken op ongeveer 15-21 uur reistijd tot aan Hirtshals, waar je de veerboot Kristiansand neemt. Duurzaam reizen moedigen we aan, dus waar mogelijk raden we de trein aan. Laat ons je helpen bij het vinden van de beste heen- en terugreisopties.

Dag 2 Kristiansand en door naar Oslo

Na een nacht in Kristiansand begint het echte avontuur! Verken de charmante straatjes van Kristiansand, met zijn karakteristieke witte houten huisjes in Posebyen, een knus deel van de stad. In dit stukje van de stad vind je ook kleine winkeltjes en in de zomer wordt hier regelmatig een markt gehouden. Geniet op een zomerse dag van het stadsstrand met zijn palmbomen voordat je de trein naar Oslo neemt. De rit duurt ca. 4,5 uur en het eerste stuk langs de Noorse Riviera biedt een glimp van het favoriete vakantiegebied van de Noren, met zijn overvloed aan zonuren. Eenmaal in Oslo aangekomen, loop je naar je accommodatie.

Dag 3 Oslo

De bruisende hoofdstad van Noorwegen wacht op je verkenning! Waarom niet Oslo verkennen per kajak? Een unieke 2 uur durende tour vanaf de Oslofjord biedt een ander perspectief op de stad. ’s Middags kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen, van het beroemde Operagebouw tot Akershus Festning, om vervolgens te ontspannen op een terras bij Aker Brygge.

Dag 4 de mooiste treinrit ter wereld

Je begint de dag met een adembenemende treinreis naar Bergen, een tocht van ongeveer 6 uur langs de Bergensbaan. De route staat bekend als een van de mooiste ter wereld, en vanuit je comfortabele stoel kun je genieten van de prachtige natuur die aan je voorbijtrekt. Eenmaal in Bergen, wacht je hotel op je.

Dag 5 verken Bergen per fiets

Vandaag staan er fietsen voor je klaar om Bergen te verkennen. Je haalt je e-bike op om 9 uur en de dag kan beginnen! Maak een stop bij de Ulrikenbaan, waar je per kabelbaan naar de top van Ulriken, de hoogste berg van Bergen, kunt gaan. Geniet van een lunch met uitzicht voordat je de stad verder verkent. De fietsen moeten voor 17.00 uur worden ingeleverd, dus je hebt de hele dag om de stad te verkennen. Vergeet niet om door de verschillende wijken met de kenmerkende knusse straatjes te fietsen. Hier maak je de mooiste foto’s!

Dag 6    nog meer Bergen

Vandaag kun je Bergen verder verkennen. Bergen is omringd door 7 bergen waardoor het voor de wandelliefhebber een walhalla van prachtige wandelroutes is – en dat allemaal op een steenworp afstand. De cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen bij een van de interessante musea, of buiten de stad een bezoek brengen aan Troldhaugen, de woning van de beroemde componist Edvard Grieg. Hou je van shoppen? Dan is Bergen the place to be. Met winkelcentra en verschillende winkelgebieden door de hele stad is er voor ieder wat wils.

Dag 7    op naar Stavanger

In de ochtend vertrek je per bus naar Stavanger, een prachtige route die je in ongeveer 4,5 uur naar het zuiden brengt. Geniet onderweg van de natuurlijke schoonheid, onderbroken door tunnels en veerbootovertochten. In de middag arriveer je in Stavanger, waar je accommodatie op je wacht.

Dag 8    Fjordencruise op de Lysefjord

Een hoogtepunt van je reis is een fjordencruise op de Lysefjord, waarbij je vanuit het centrum van Stavanger naar de Lysefjord vaart. Geniet van een 3 uur durende cruise met uitzicht op de beroemde Preikestolen vanaf het water. Optioneel kun je ook de hike naar de top van Preikestolen maken! Geef het even aan ons door en wij verwerken dit in je offerte.

Dag 9    nog meer Stavanger

Vandaag heb je de tijd om Stavanger verder te verkennen. Struin door het oude centrum, bezoek een van de musea of geniet van een ontspannen middag in een café of op terras. ’s Middags kun je een bezoek brengen aan het oliemuseum of het IDDIS-museum met geschiedenis van zowel de grafische als de conservenindustrie in Stavanger (denk aan de leuke sardientjes in blik van vroeger). 

Dag 10  terug naar Kristiansand

Vandaag volgt een treinrit van Stavanger naar Kristiansand. Hier eindigt je reis en afhankelijk van je terugreis, ga je naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam of per ferry naar Denemarken.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Laat ons weten of je het programma wilt aanpassen of verlengen, we stellen graag een aangepaste offerte voor je op!

Lees meer over Noorwegen per openbaar vervoer hier!

Details van de reis (klik op het pijltje)

Deze reis is te boeken vanaf ca. € 1297,- per persoon
Wij werken met flexibele tarieven en de prijs kan bij boeking veranderen op basis van vraag en aanbod. Dit betekent vaak des te dichter bij de vertrekdatum, des te hoger de prijs.
Boek daarom op tijd om de beste prijzen te krijgen.

Inbegrepen bij de reissom:
* Treinreis Kristiansand-Oslo, Oslo-Bergen en Stavanger-Kristiansand – incl. stoelreservering
* Busreis Bergen-Stavanger
* 1 nacht in een 3-sterren hotel in Kristiansand, incl. ontbijt
* 2 nachten in een 3-sterren hotel in Oslo, incl. ontbijt
* 3 nachten in een 3-sterren hotel in Bergen, incl. ontbijt
* 3 nachten in een 3-sterren hotel in Stavanger, incl. ontbijt
* 8 uur fietshuur in Bergen (e-bike incl. helm, slot, kaart met routes enz)
* 3 uur durende fjordencruise over de Lysefjord bij Stavanger
* Bijdrage GGTO garantiefonds a € 9,- per persoon
* Reserveringskosten a € 25,- per boeking

Niet inbegrepen bij de reissom:
* Vervoer naar en van Noorwegen
* Kayak excursie in Oslo, ca. € 75,- per persoon
* Overige excursies (vraag ons naar de mogelijkheden)
* Maaltijden anders dan ontbijt
* Uitgaves van persoonlijke aard

Om een offerte aan te vragen kun je onderstaand formulier invullen:

    Offerte aanvragen

    Contactgegevens

    Reisgegevens

    Hoe ken je ons?