Freeriden in de Noorse alpen

Ga je mee naar Noorwegen voor een weekje freeriden in de Noorse alpen? Hou je van skiën in een skigebied, gebruikmakend van de skiliften en dan off-piste afdalend naar beneden? Dan is deze reis iets voor jou! We kunnen kiezen uit 9 verschillende skicentra en we maken gebruik van de allerbeste plekken voor het freeriden. Gedurende twee dagen hebben wij ook nog eens vrij toegang tot ‘onze eigen’ pistes. Dat wil zeggen dat ze alleen open zullen gaan voor onze groep – hoe cool is dat? De Sunnmørsalpen staan bekend om hun alpine en steile toppen, gecombineerd met een TOP uitzicht over de fjord. Gegarandeerd een herinnering voor het leven!

Programma

Dag 1    naar Noorwegen

Je vliegt vandaag naar Ålesund. Bij aankomst staat je huurauto klaar en in ca. twee uur rijd je naar de accommodatie voor komend weekend. Na het inchecken in het hotel ga je naar onze lokale vertegenwoordiger om de gids te ontmoeten. Hier krijg je een lichte avondmaaltijd en nemen jullie gezamenlijk de komende dagen door en wordt ook de uitrusting besproken.

Dag 2    uitrusting testen

Eerste skidag – freeriden in de Noorse alpen! Na een heerlijk ontbijt nemen we de ferry naar de andere kant van de fjord richting Arena Overøye, ons eerste stop van het weekend. We starten met een korte training waar we de lawine uitrusting leren gebruiken voordat we overgaan op het echte freeriden!
Terug in Stranda nemen we tijd voor aprés skiën met elkaar waarbij er een mogelijkheid is om verschillende lokale biersoorten en Noorse traditionele worst/vlees te proberen. Een 2-gangen diner wordt later in het hotel geserveerd.

Uteguiden off piste in de noorse alpen

Dag 3 Fjellsetra

Een nieuwe dag betekent nieuwe uitdagingen! Na het ontbijt maken we ons klaar om naar de andere kant van de berg te rijden waar we vandaag zullen skiën. Indien nodig splitsen we de groep in kleinere groepen en kunnen we op deze manier verschillende niveaus maken zodat iedereen het maximale uit kan halen. Aan het eind van de dag komen we samen om de dag door te nemen met elkaar en ervaringen te delen. Het diner wordt in het hotel geserveerd.

Dag 4 Strandafjellet

Het is eindelijk tijd voor Strandafjellet skigebied en poedersneeuw met fjorduitzicht! We skien de berg af in hopelijk perfecte condities en rondom het skigebied zijn er goede mogelijkheden om een top te zoeken. Hierdoor krijgen we kortere stukjes die we omhoog moeten afleggen en lange afdalingen. Vanmiddag wederom apres skiën voor het diner.

Dag 5 laatste dag op de ski’s

We kijken het vandaag aan en maken een plan voor wat we vandaag gaan doen. Met ons skipas hebben we de mogelijkheid om een ander skigebied te pakken indien we ‘uitgekeken’ zijn bij Strandafjellet. Misschien kiezen we wel voor het skigebied Hornindal in Grodås? De dag eindigt rond 15.00 uur en dan rijd je terug naar Stranda hotel, of naar een hotel in Ålesund voor de laatste overnachting. Vanavond is het diner niet inclusief.

Dag 6    terug naar Nederland

Het is tijd om terug te keren naar Nederland. In de loop van de dag rijd je naar de luchthaven om de auto in te leveren en in te checken voor de vlucht terug naar Amsterdam.

(Het programma is afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden. Soms is het daarom noodzakelijk te wijzigen)

Neem contact op met ons via onderstaand formulier om een offerte te ontvangen met een prijsopgave en overzicht over wat je mee moet nemen qua uitrusting.

Voor nog meer ski-inspiratie kijk je hier.

    Offerte aanvragen

    Contactgegevens

    Reisgegevens

    Hoe ken je ons?