Toerskiën in de Noorse alpen

Op zoek naar een nieuwe uitdaging op skigebied? Ben je toe aan iets anders dan de drukte bij de skiliften en word je blij van off-piste skiën op poedersneeuw? Feel NordiX neemt je mee toerskiën in de Noorse alpen. Deze uitdaging kost je de nodige inspanning, maar de beloning die je krijgt wanneer je de berg af skiet in verse poedersneeuw is onbetaalbaar!

De Sunnmørealpen staan bekend om de steile alpine toppen met een fantastisch uitzicht over de Noorse fjorden. De bergen zijn ca. 1500 m hoog en met de juiste condities kan er tot aan de fjord geskied worden. Hier vind je geen skilift en loop je op eigen kracht steeds verder richting de top. Je bent helemaal alleen met je groep op pad en de verse sneeuw is van jullie om gebruik van te maken.

De combinatie tussen uitstekende accommodatie, fantastische natuur, comfortabele faciliteiten en goed lokaal eten maakt deze reis een unieke mogelijkheid om te gaan toerskiën.  

Programma Toerskiën in de Noorse Alpen

Dag 1    naar Ålesund vliegen

Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam vlieg je naar Ålesund aan de Noorse westkust. Je haalt je huurauto op en rijdt naar je accommodatie. In de avond komt de lokale gids en gaan jullie samen de komende dagen doornemen, checken jullie de uitrusting en vervolgens wordt het avondeten geserveerd.

Dag 2    voorbereiden

Deze eerste dag wordt gebruikt als een voorbereidingsdag. We maken een kortere tocht om te trainen met de uitrusting zodat we voorbereid zijn op de grote tocht. Als het weer het toelaat kunnen we de klassieke tour naar Skårasalen maken waarbij we tot aan de fjord skiën en per boot terugkeren naar het hotel.

Dag 3    de waanzinnige Noorse alpen

Na de eerste tocht naar Skårasalen is het tijd om een van de andere mooie bergtoppen in de Sunnmørsalpene te beklimmen. Een tocht naar Grøtdalstind kan een goede keuze zijn voor vandaag. Terug in het hotel is het tijd voor apres ski en vervolgens diner en overnachting.

Dag 4    hoogtepunt van de reis

Vandaag is het vroeg opstaan om de ferry te nemen naar Lekneset en van daaruit verder het dal in. Hier parkeren we de auto’s en pakken we de uitrusting om te kunnen starten aan ons doel van vandaag – Slogen. We gaan verder het dal in en starten vervolgens omhoog te lopen. Laatste stuk voor de top moeten we de ski’s aan de rugzak vastmaken.

Hier bestaat ook de mogelijkheid om de ski’s achter te laten als je niet het eerste steile gedeelte naar beneden wil skiën. We skiën vanaf de Slogen weer naar beneden en sluiten de dag af in de Patchellhytta. Hier maken we gezamenlijk het eten klaar en rusten ’s avonds uit voor de open haard.

Dag 5    laatste skidag

Met als basecamp de Patchellhytta (818 boven zeespiegel) liggen de 1500 m hoge bergtoppen binnen bereik. We overleggen met elkaar wat we gaan doen vandaag. Een supertoffe afsluiter van deze dagen kan een tocht naar Store Brekketind zijn. Maar als we te vermoeid zijn na een paar enerverende dagen, sluiten we af met een kortere mooie tocht richting het dal en eindigen op de parkeerplaats. Per auto rijden we naar Ålesund voor een nacht.

Dag 6    naar huis

Het is tijd om afscheid te nemen. In de loop van de dag rijd je naar de luchthaven om de auto in te leveren en in te checken voor de vlucht terug naar Amsterdam.

(Het programma is afhankelijk van het weer en onvoorziene omstandigheden. Soms is het daarom noodzakelijk te wijzigen)

Wil jij ook toerskiën in de Noorse Alpen?

Wij hebben alvast een mooi pakket voor je samengesteld inclusief vlucht en huurauto zodat jij alleen je ski-outfit hoeft in te pakken en mee te nemen. Mocht je de benodigde uitrusting niet willen meenemen van huis, dan bieden we een pakket te huur aan met de uitrusting die je nodig hebt. Dit pakket zal dan bij aankomst opgehaald kunnen worden in Stranda.

Prijs

Je kunt dit pakket al boeken vanaf € 1955,-* per persoon bij 4 personen

De prijs is inclusief

Retourvlucht Amsterdam – Ålesund met KLM, incl. 20 kg ingecheckte bagage

Huurauto, cat. B

Lokale gids tijdens de tochten

Overnachting in een 2-persoonskamer in de hotels

Overnachting in een meer-persoonskamer in Patchellhytta

Ontbijt

Lunch en diner tijdens de tochtdagen

*) De vanaf-prijs is onder voorbehoud van beschikbaarheid in de laagste vliegklasse. Wanneer bij boeking de laagste klasse vol zit zullen we de meerkosten eerst met je bespreken voordat we de vlucht vastleggen. Voor de huurauto geldt ook dat de prijzen kunnen stijgen naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt. Uiteraard bekijken we dit altijd en nemen we contact met je op mochten de prijzen hoger uitvallen.

Vraag een offerte aan voor deze reis via onderstaand formulier, of stuur ons een mail met jouw wensen:

    Offerte aanvragen

    Contactgegevens

    Reisgegevens

    Hoe ken je ons?