De Noorse Riviera

Een week genieten aan de Noorse Riviera! De kustlijn rondom Kristiansand en richting de Oslofjord wordt vaak de Noorse Riviera genoemd. Hier vind je de prachtigste plekken langs de kust en geniet je van de meeste zonuren van Noorwegen. De noren zelf gaan ook graag naar dit stukje Noorwegen op vakantie. Hebben ze niet zelf hun eigen knusse familiehuisje (hytte) in dit gebied, dan boeken ze een hotel of huisje om heerlijke dagen door te brengen. Met Feel NordiX beleef deze populaire streek zoals de noren het ook het liefst doen. Wij nemen je mee naar deze heerlijke regio en jij hoeft alleen lekker achterover te leunen en genieten van een prachtige vakantie!

Programma

Dag 1    Varen naar Noorwegen

Je gaat op eigen gelegenheid naar Hirtshals in Noord-Denemarken en scheept in voor de overtocht naar Kristiansand. De oversteek duurt ca. 3 uur en aan boord kun je genieten van een hapje en een drankje. Er is ook een taxfreeshop aanwezig om inkopen te doen. Is het bereiken van Hirtshals te ver om in een dag te doen kunnen wij een overnachtingshotel alvast voor jullie reserveren. Bij aankomst in Noorwegen stellen wij voor om alvast kennis te maken met de gezellige havenstad Kristiansand voordat je richting je eerste accommodatie rijdt.  

Dag 1 – 4            omgeving rondom de Oslofjord

Je hebt drie dagen de tijd om van de mooie omgeving aan de Oslofjord te genieten. Ga lekker naar het strand om heerlijk te ontspannen of huur een fiets om de omgeving te verkennen. Tønsberg staat in Noorwegen bekend als fietsstad, dus hier zijn vele fietspaden aangelegd waardoor het aangenamer fietsen is. En het is helemaal niet zo steil hier, dus voor Nederlanders is het gemakkelijk fietsen. Ook wanneer je een kayak tocht wil maken ben je hier in het juiste gebied.   Een dagje Oslo ligt ook binnen handbereik. De hoofdstad Oslo ligt op ca. 1,5 uur rijden maar is ook goed te bereiken met een prima treinverbinding. In Oslo zijn vele musea die de moeite waard zijn, maar ook een wandeling door de verschillende wijken laat u de veelzijdigheid van de stad zien.

Dag 5    zuidwaarts

Vandaag rijd je weer in zuidelijke richting naar je nieuwe adres voor de laatste nachten. Onderweg zijn er genoeg gezellige plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Dag 6-9               De Noorse Riviera

Hier aan de zonnekust van Noorwegen is het leven in de zomer een waar paradijs! Overal dicht bij het water om te zonnebaden, zwemmen of wateractiviteiten ondernemen. Per kajak maak je mooie tochten langs de kustlijn en huur je een boot kun je de mooiste visstekjes opzoeken om zelf het avondeten uit de zee te halen. Wat is er nou lekkerder dan een zelf gevangen vis op de barbecue te bereiden? Geniet van lange zomerse avonden en het heerlijke buitenleven. Overdag verken je de buurt en kun je ontspannen bij de accommodatie.

Dag 10  naar Kristiansand en inschepen

Vertrek je op tijd vandaag kun je nog de laatste uren voor vertrek Kristiansand bezoeken mocht je dit nog niet hebben gedaan aan het begin van je reis. Wat je ook kiest vandaag, vergeet niet op tijd in te schepen voor de overtocht richting Denemarken en verder terug naar Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

Let op!

Deze reis is gebaseerd op de overtocht tussen Hirtshals en Kristiansand met eigen auto. Al onze reizen kunnen vanaf andere plaatsen van start gaan. Je mag uiteraard ook zelf kiezen hoe je naar Noorwegen gaat. Per vliegtuig met huurauto, of met uw eigen auto en een andere veerverbinding naar keuze. Ook is het mogelijk per openbaar vervoer af te reizen naar Noorwegen! Vraag ons naar de mogelijkheden en wij maken een passend voorstel.