Culinair Helgeland

Met bijna 2000 meter hoge bergen en een kustlijn die door velen zijn uitgeroepen tot een van ’s werelds mooiste, ligt Helgeland als een langgerekt paradijs in het noorden van Noorwegen. Hier vind je gezellige kustplaatsjes, prachtige eilandengroepen, bergketens, gletsjers fjorden en schitterende natuur. Ga mee en ontdek Culinair Helgeland en laat je betoveren door de mensen, natuur, lekker eten en rust!

Wij hebben een 7-daagse culinaire reis samengesteld naar Culinair Helgeland waarbij de nadruk wordt gelegd op goed eten en goed gezelschap. Denk lokale ingrediënten en Noorse gerechten met internationale invloeden, met een tintje activiteiten. De meeste menu’s zijn geïnspireerd op het weer en de prachtige omgeving waarin de restaurants zich bevinden. Alle restaurants die wij tijdens deze reis bezoeken staan in Noorwegen en ver daarbuiten bekend om de goede kwaliteit van de uitstekende gerechten. Uiteraard nemen we jullie ook mee naar de prachtigste plekken en is er ook tijd om tussendoor een klein beetje actief te doen. Eet smakelijk!

Programma

Dag 1  naar Helgeland

De reis start met een vlucht naar Brønnøysund, een plaatsje aan de kust omgeven door eilanden en de zee. Afhankelijk van de aankomsttijd is er vanmiddag even tijd om rond te kijken in het knusse en gezellige centrumpje. Maak een wandeling langs de haven en door de Havnegata, of ga even zitten op een van de terrasjes. Vanavond rijden we naar een mooie locatie om te genieten van een heerlijk diner, een mooi welkomst in Culinair Helgeland!

Dag 2 en 3  culinaire verleiding op de Vega eilanden

Na het ontbijt verlaten we onze accommodatie en rijden we richting Torghatten, de berg met het kenmerkende gat erdoorheen, voor een korte wandeling. Vervolgens gaat de rute verder naar de Vega eilanden, een eilandengroep van 6500 eilanden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In dit paradijs verblijven we twee nachten. We maken tijd voor een wandeling op de Vegatrappa. Onderweg vind je op verschillende plekken bankjes waar je even uit kan rusten en genieten van de schitterende uitzicht. De Vega eilanden staan ook bekend als een kajak-paradijs. Uiteraard zullen wij ook een tocht maken langs de schitterende witte stranden en glijden we over helder water waarbij het leven op de bodem heel goed zichtbaar is. Ook voor beginners is deze tocht goed te doen. Wilt u liever iets anders doen? Ook dat is geen probleem. Het diner wordt geserveerd in een uitstekend restaurant.

Dag 4 en 5 ontspannen en locale gerechten op eiland Lovund

Per expresboot varen we naar Lovund, een eiland dat bekend staat om de zalmkwekerij en de papegaaiduiker. Maar het eiland staat vooral bekend om het heerlijke eten! Wij zullen uiteraard ook genieten van al het lekkers dat de top chefs voor ons klaarmaken, en in de tussentijd is er genoeg te doen op het eiland. We maken tijd voor een wandeling in het knusse kustgemeenschap en doen een pas op de plaats om een boekje te lezen of van een goed glas te genieten in een fantastische omgeving.

Voor de liefhebbers, bestaat ook de mogelijkheid om een balletje te slaan op de locale golfbaan. Het is een kleine driving-range op 60 meter boven zeespiegel. Je hoeft niet bang te zijn als je per ongeluk een bal de zee in slaat, want de balletjes zijn gemaakt van visvoer en lossen op zodra ze het water raken. In de periode tussen 14 april en ca. 15 augustus wonen de papegaaiduikers op Lovund. Elke avond verzamelen ze zich en vliegen ze in grote getalen rond. Op een kleine half uur loopafstand vanaf het hotel kun je zelf deze prachtige vogels aanschouwen. Dit is werkelijk een aanrader! De zomermaanden biedt lange dagen met de middernachtzon. In de herfst en winter bestaat de kans om het noorderlicht te zien.

Dag 6 afscheidsdiner bij Mo i Rana

We verlaten vandaag Lovund en zetten koers naar het vasteland. Tijdens de rit naar onze laatste bestemming, genieten we van de natuur die voor onze ogen voorbijglijdt. We overnachten bij een kleinschalige accommodatie en genieten van een top afscheidsdiner.  

Dag 7 terugreis

Het is tijd om afscheid te nemen! We gaan naar de luchthaven voor de terugvlucht richting Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Door weersomstandigheden en andere gebeurtenissen buiten onze macht, kan het noodzakelijk zijn om het programma te wijzigen.)

Ben je geïnteresseerd?

Wil je graag nog meer weten of wil je een offerte op maat? Vul dan het formulier hiernaast in.

    Offerte aanvragen

    Contactgegevens

    Reisgegevens

    Hoe ken je ons?